VECKA 35

Måndag 30/8, kl. 20.00. The Carnivales
Den 30/8 gästas Lilla Hotellbaren av The Carnivales. Debutalbumet While We're Young släpptes i maj på indie-labeln standstraight music. Ett folkkärt band på uppgång som utlovar en välljudande och glädjespridande konsert och tillika avslutning på sommarn. Live klockan 20.00!
Lyssna här:
http://open.spotify.com/album/4Cj3ZAzfu2KR1gmZHXw66R
Titta här:
http://www.youtube.com/watch?v=KvZ9h3nmeYs



Tisdag 31/8, kl. 19.00. Jazz – Jesper Kviberg Social Club Of Music
Live 20.30.

Denna meriterade trumslagare har spelat med storheter som Clark Terry, Stacey Kent, Barabara Morrison och med flesta inom svensk jazz. Som eftertraktad musiker är det inte lätt att få tiden att räcka till sitt egna pretentiösa projekt, Social Club of Music. 2007 fick dock denna oktett mycket uppmärksamhet med den hyllade debut-CD:n Say Yes To Love. Ett mycket välkommet bidrag till den svenska jazzscenen. Gruppens storlek öppnar upp för intressanta möjligheter men är samtidigt mer flexibelt än ett ordinärt storband. Musikaliskt märks Jespers stora kärlek till eran då jazz var hipp dansmusik. För det här handlar det om swing och croonerjazz med samtida influenser och strålande soloinsatser från de eminenta musikerna. Det hela fulländas med Magnus Kjellstrand som fövaltar Sinatras arv med imponerande sånginsatser.I väntan på den nya dubbel-CD:n (!) som kommer ut under hösten så får vi redan här höra gruppens senaste alster.

Johan Setterlind – trumpet, Magnus Kjellstrand - altsax, sång, Kristian Harborg – tenorsax, Dicken Hedrenius – trombon, Charlie Malmberg – barytonsax, Calle Bagge - pianoPeter Forss – bas, Jesper Kviberg - trummor

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Kommande jazzspelningar:

7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood


Onsdag 1/9, kl. 19.00. Fritz’s Corner med So Cow (IE)
Savage och Fritz’s Corner presenterar: So Cow (IE)
Irlänska popgeniet Brian Kelly gör lofi-pop under namnet So Cow och har blivit jämförd med Swell Maps och Television Personalities. Förra skivan bestod av de bästa låtarna från hans tidigare släppta singlar. Låtarna remastrades av ingen mindre än Bob Weston (Shellac). Nya skivan "Meaningless Friendly" släpptes i april i år.Innan So Cow drar iväg för att spela på fina Gonerfest i Memphis, kommer han till Fritz’s Corner och Lilla Hotellbaren.
myspace.com/socow
DJ: Rebecka Rissanen


Torsdag 2/9, kl. 21.00. Hägga & The Thieves From the North
Live kl. 21.00
Hägga beslöt sig för att flytta från hemtrakterna i norr till den sydväst liggande staden Falun där ett vardagligt lugn och en svältlik hunger efter kreativ stimulans ledde honom till att börja göra musik. Musiken skapades och spelades till en början in i ensamhet i hemmets trygga vrå, men hamnade så småningom i händerna på journalister som var enhälligt förtjusta. Därefter började också arrangörer och publiken att spetsa sina öron och Hägga bjöd med glädje på sig själv genom att spela runtom i Sverige såväl som i Finland och Frankrike. 2008 hade han dock tröttnat en aning på att spela i all ensamhet och fann en kort tid därefter handsken som passade handen. Den bestod av fyra lösdrivande herrar från norrland som alla delade Häggas kärlek till livet och musiken. Tillsammans spelade de nu ljuv musik och de fyra herrarna kom senare att kalla sig för The Thieves From the North.
När Hägga & The Thieves From the North spelat tillsammans i ungefär ett års tid tyckte de alla att det var hög tid att föreviga musiken och ta ett spadtag för att sedan så det alltmer växande fröet i de större fårorna. Det var då de spelade in debutalbumet "Introducing the Thieves From the North" som i april 2009 skördades med hjälp av det svenska skivbolaget National.

Lyssna här: http://www.myspace.com/httpwwwmyspacecomhegga
DJ: Pelle Tamleht med Sundsvallsvänner





Fredag 3/9, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 4/9, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa. http://www.heyahifi.com/

Söndag 5/9. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

VECKA 34


Tisdag 24/8, kl. 19.00. Jazz – The Bjærv Encounters
Live 20.30.
Så här går det när en samling musicerade rovdjur drabbar samman. För visst handlar det om rovdjur, i positiv bemärkelse. Kraftfullt och respektingivande självsäkert men samtidigt mycket vackert. De vanliga jazzkatterna lär sitta tysta och beundra när Björnen Almqvist, Järven Nordmark och de andra i Bjærv Encounters äntrar scenen. Men om man ska vara petig så handlar det här inte om några sammandrabbningar som namnet antyder. Musiken är mycket mer sofistikerad än så. Ett utpräglat samspel i synnerligen starka kompositioner är nog en bättre beskrivning. Det är mestadels Nordmark som har stått för skrivandet men Almqvist och Danemo bidrar med två kompositioner var. Det är långt till årets slut men det skulle förvåna oss mycket om inte denna kvintetts debut-CD är med i diskussionerna om årets jazzskiva i december.
Robert Nordmark – sax, Karl-Martin Almqvist – sax, Peter Nylander – gitarr, Martin Höper – bas, Peter Danemo – trummor.

Kommande jazzspelningar:
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet14/12: Neighbourhood
Läs och se mer på
http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 25/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Brothers Of End
"En gång drömmande mellanstadiebarn i Jönköping, sedan de tonårskompisar som tillsammans lärde sig att spela musik, nu oåterkalleligen vuxna och etablerade."

Citatet ovan är hämtat från Brothers of End och fångar essensen i den mer utmejslade historien om hur barndomsvännerna Mattias Areskog (som bland annat spelat med Anna Ternheim, Marit Bergman och Frida Hyvönen), Bengt Lagerberg (The Cardigans) och Lars-Olof Johansson Ståle (The Cardigans) hamnar i samma soffa på ett backstageområde under Storsjöyran 2006. Tankarna kring att återigen skapa tillsammans – att sjunka tillbaka till ungdomens kravlösa vara och blanda den med nutidens vuxna världsbild – börjar puttra. De skickar filer fyllda med idéer till varandra och tre år senare träffas de och materialiserar sin första skiva, och i och med det, sig själva som grupp.

Vissa kallar det för en supergrupp.

Men Brothers of End är så långt ifrån det ordet man kan komma. Att låta sig fångas av deras toner är bokstavligen att låta sig fångas av höstens vemod som vaggar en in i en period av melankoliskt mörker; det är musik som fjärmar sig från supergruppernas bredbenta självsäkerhet för att istället bli en form av skörhetens musikaliska prosa. Eller som Lars-Olof Johansson Ståle säger i en intervju: "Kanske är det så att vi fått den där adrenalinkicken av de andra banden vi spelat i. Det är inte riktigt den jag söker. Nu är det mer ner på yllefilten och hitta något annat".

Och väl nere på yllefilten ser man Brothers of Ends filmiska drömvärld projiceras framför sig: en svensk folktrio som med sitt sävliga tempo lunkar fram i svårmodets regniga skogar och får en att tänka att det är sällan, ytterst sällan, musik så tydligt förmedlar en känsla av hjärtskärande sorg och sårbar hoppfullhet. Live kl. 21.00

DJs: Fritz’s Corner Residents
Se hela Fritz’s sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm



Torsdag 26/8, kl. 21.00. Page Three
Page Three är en 50 & 60-tals inspirerad Burlesk klubb som drivs av Therese Boman, Elena-Maria Smon Wolay & Chrystelle Tshimanga. Ikväll gästar de Lilla Hotellbaren kl. 21.00!

Fredag 27/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 28/8, kl. 21.00. Adam Sandahl och Daniel Odelstad
Adam Sandahl och Daniel Odelstad, DJ bakis och DJ Errol, Stockholms egna helan och halvan, bjuder upp till dans, allsång, masseufori och post-popagandansk midnattsröj! Där andra tvekar, drar vi rätt in i kaklet och morgondagen är endast en dröm! Bakis & Errol - dina ljuslyktor i natten!

Söndag 29/8. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel.Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

VECKA 33


Måndag 16/8, kl. 19.00. OH, HARRY – Harriet Ohlsson från Hellsongs, solo release
Nu på måndag firar vi att OH HARRY – Harriet Ohlsson solo – släpper sin skiva Arena Rock!
I DECEMBER 2009 HOPPADE JAG AV HELLSONGS FöR ATT BERÄTTAMINA EGNA BERÄTTELSER.OH, HARRY ÄR MIN SOLOAKT OCH ARENA ROCK ÄR RESULTATET.JAG HAR SKRIVIT, FRAMFÖRT, SPELAT IN OCH PRODUCERAT ALLTING OCH DETTA ÄR HUR JAG SÄGER DET.DET ÄR SÅNGER SOM KOMMIT TILL I KöKET, PÅ EN CYKEL, MITT I GRÅTEN, MITT I MATEN, MELLAN BERLIN OCH GÖTEBORG OCH MED HJÄLP AV VÄNNER. DET ÄR BERÄTTELSER PÅ LIV OCH DÖD OCH DIREKT FRÅN HJÄRTAT.

Live 20.30!


Tisdag 17/8, kl. 19.00. Jazz – Kristin Amparo
Kristin Amparo - sång, Gunnar Åkerhjälm - piano, Elin Larsson - tenorsax, Jakob Gustavsson - tenorsax, Max Thornberg - bas, Carl Ottosson - trummor
Denna kväll får vi besök av en ung lovande vokalist som har fått stor uppmärksamhet på senare år. Hennes fulltecknande kalender innefattar projekt inom standardjazz, friform, ska och hiphop för att nämna några genreinriktningar. Kristin levererar alla stilformer pricksäkert med stor pondus och en genuin känsla. Denne Alice Babs-stipendiat gjorde tidigare i sommar en mycket omtyckt konsert på Stockholm Jazz Festival med bandet Limitless, ett samarbete med nära vännen Elin Larsson. Elin, som har kammat hem det mesta i prisväg det senaste året, återfinns även i Kristin Amparo Band som gästar oss ikväll. Sedan vinsten i Nordic Jazz Comets 2008 har gruppen etablerat sig som ett av de mest intressanta på den svenska jazzscenen.
Live 20.30!

Kommande jazzspelningar:

24/8: Bjaerv Enocunters
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 18/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Mother (DJ set)
Denna onsdag kommer Mother-gurun - Gavin Maycroft - förbi och spelar sina finaste skivor. Som vanligt fri entré!

myspace.com/motherfestival
Se hela Fritz’s fina sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm


Torsdag 19/8, kl. 19.00. Katie Goes To Tokyo live + Kristofer Åkesson
Denna torsdag vankas det releasefest för Katie Goes To Tokyos album "My Naked Heart".
Live kl. 20.00!
Katie goes to Tokyos debutalbum släpptes i februari 2006. Albumet föregicks av tre singlar, vilka adderades på P3:s spellista, P4, P5 och Studentradions Top 20. Albumet blev veckans album på Radio Blau Leipzig och Studentradion AF Lund. Videorna spelades bl.a. på Z-tv. Albumspåret "If it’s alright" fick en hedrande fjärdeplats på journalisten Olov Hjärtström Baudins lista över låtar som man aldrig glömmer.
Efter detta tar allas vår Kristofer Åkesson över skivspelarna. Mellan klockan 21-02 har han lovat att spela ypperligt bra musik. Det gör han alltid.


Fredag 20/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 21/8, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 22/8. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

VECKA 32

Tisdag 10/8, kl. 19.00. Jazz – Christina Gustafsson
Live 20.30
Christina har med sin andra CD etablerat sig som en av Sveriges främsta
vokalister. Hennes gedigna bakgrund med lång utbildning och erfarenhet,
både utomlands och i hemlandet, är tydlig i både hennes vokala uttryck och
låtskrivande. Talangen finns självklart där, en grundförutsättning, men
musiken är så pass stilsäker i sina tolkningar av både klassisk och
samtida vokaljazz samt amerikansk singer-songwriter-tradition att det
knappast skulle räcka med bara begåvning. Christinas stora musikaliska
kunnande är uppenbar. Till hjälp har hon de bästa av musiker. Calle
Rasmusson är inte bara en eminent slagverkare utan även en populär
arrangör. Mångsidige bassisten Höpers svängiga basspel hörs i allt från
swing till elektronika och Schultz/Söderlind är troligtvis landets mest
samspelta gitarrduo.


Kommande jazzspelningar:

17/8: Kristin Amparo
24/8: Bjaerv Enocunters
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka
5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren


Onsdag 11/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Wild Fangs
Martin (Murder By Guitar, Blacks etc), Christopher (Sin Galore) och Henrik (Kilroy) har teamat upp för att återuppliva bluespunken! Vild! Vildare!! Vildast!!! De gjorde sin scendebut i början av maj på fina Gearclub! Live kl. 21!
Lyssna här: myspace.com/wildfangs
DJs: Louie Louie
Se hela Fritz’s sommarplanering här: http://fritzscorner.nu/index.htm


Torsdag 12/8, kl. 21.00. Püssy a Go Go med Le Bonheur
Klubb Püssy a Go Go är en känga åt Sthlms elektroplåga och spelar inget annat än bästa 60's garagen, 70's r'n'r, '77 punken, psychadelica & 50's strip. I DJ:båset hittar man Lisa Bünger, Simon Fernet och Love som repar sina vinyler. Låtar du inte kommer undan:
Questionmark & the Mysterians - 96 tears
MC5 - Tuttifrutti
Wayne County - Worry Wart
The Cramps - Human Fly

Ikväll spelar det sthlms-franska bandet Le Bonheur rymdrock, live kl. 21! Kan det bli bättre en torsdag?
Lyssna in dig här: http://www.myspace.com/lebonheur






Fredag 13/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.

Lördag 14/8, kl. 21.00. Stellan von Reybekiel
Allas vår Stellan är hemflugen direkt från Thailand, men självklart hinner han med ett stopp i den lilla hotellbaren. 21-02 har han lovat att spela ypperligt bra musik. Yes!

Söndag 15/8. Söndagshäng
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

VECKA 31

Tisdag 3/8, kl. 19.00. Jazz – Peter Asplund
Peter har etablerat sig som en av svensk jazz största stjärnor under de senaste åren. Som solist är han förstahandsvalet för de flesta storband och han är en eftertraktad studiomusiker i vitt skilda sammanhang. Men mest imponerar han med sina egna projekt. I sin kritikerrosade kvartett får Peter inte bara utlopp för sitt energifyllda solospel utan här märks också hans begåvning som kompositör. Starka, vackra melodier utmärker gruppens sex skivor som har blivit uppmärksammade både i Sverige och utomlands. Av Peters andra projekt vill vi nämna samarbetet med Magnus Lindgren i Konserthusets storband Blue House Jazz Orchestra och den på senare år så framgångsrika dektetten med Martin Sjöstedt som tolkar Marty Paich and Mel Tormé. I den senare imponerar Peter med sina sånginsatser vid sidan av trumpetspelet. Hos oss blir det premiär för en nykomponerad sättning med bland annat
stjärnskottet Chris Montgomery på trummor. Live kl. 20.30!
Peter Asplund – trumpet, Adam Forkelid – piano, Martin Höper – bas, Chris Montgomery – trummor


Kommande jazzspelningar:
10/8: Kristina Gustavsson
17/8: Kristin Amparo
24/8: Bjaerv Enocunters
31/8: Jesper Kviberg Social Club Of Music
7/9: Jamsession
14/9: El Libro feat. Gabriel Amargant Marzo (ES)
28/9: Gushpanka5/10: Jamsession
12/10: NEO (Nästesjö Extreme Orchestra)
19/10: Lars Åkesson 4
26/10: Bjørn Solli (NO)
2/11: Jamsession
9/11: Jonas Östholm Quartet
16/11: Hot Four East
23/11: Music Music Music
30/11: Orion
7/12: Cecilia Persson Quartet
14/12: Neighbourhood

Läs och se mer på http://www.myspace.com/jazzlillahotellbaren

Onsdag 4/8, kl. 19.00. Fritz’s Corner med Jim & Pat Garrett Show
Bröderna Jim och Pat Garrett spelar en fin akustisk folkrock och de har supportat band som Of Montreal. Live klockan tjugoett!

Lyssna här om du vill: myspace.com/jimandpatgarrettshow

DJ: Rebecka Rissanen
Se hela Fritz’s sommarplanering här:
http://fritzscorner.nu/index.htm






Torsdag 5/8, kl. 20.00. Rocket Boy + POP COB
På torsdags bjuds det på det lilla extra i söders bästa hotellbar. Killarna från Rocket Boy spelar som vanligt plattor hela kvällen och på scen står POP COB.
POP COB
Korsa Ola Salo, Dave Gahan och Kraftwerk. Sätt avkomman i ett rum med massa syntar med floppy-drive så får du POP COB. Melodisk syntpop med hjärta och ett begär att få återuppleva 80-talet. Själv beskriver han sin musik som "nyskriven synthpop på temat Jimmy Sommerville, sin pappa och konsten att vara en svart svan". Gäster på scenen är bl a Homero Alvarez (Latin the mood). På scen kl 21.



Fredag 6/8, kl. 17.00. Johan Netz & DJ Ulmox
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk varje fredag mellan 17 och 02.


Lördag 7/8, kl. 21.00. Heya Nights med Alf Tumble & Combo
HEYA NIGHTS heter kvällarna då Combo och Alf Tumble från Heya Hifi bestämmer musiken. Noga utvalt, eklektiskt tänkt. Disco, house, techno – ur ett finsmakarperspektiv. Musik för dansgolv men också för herrarna i connoisseur’s corner. Smutsiga rytmer och kvantiserade bleeps. Varmt och analogt men med digital skärpa.
www.heyahifi.com

Söndag 8/8. Söndagshäng med The Dust Bowl
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, drick en Anchor Steam och ät god mat från vår barmeny.

The Dust Bowl #14
Under det senaste året har vi haft äran att bjuda in Sveriges countryelit till scenen på Lilla Hotellbaren, vi har bland annat fått besök av Rockridge Brothers, Della Ridge och Hellsingland Underground. Vi har bjudit på det bästa Nashville och den djupa södern haft att erbjuda på stereon och ni har dansat och sörplat Coors Light. Nu har vi emellertid nått vägs ände.
Söndag den 8 augusti kommer vara er sista chans att njuta av ljuv country-musik i Lilla Hotellbarens lokaler med oss.
Från DJ-båset kommer det som vanligt att bjudas på bluegrass-klassiker, rå outlawcountry och det senaste nya från andra sidan Atlanten.

The Dust Bowl has left the building.