VECKA 5, 30/1-5/2



Måndag 30/1, kl. 20.00. Tiny Boys
Live kl. 21.00. DJ’s Emmon och Annika (Paris) kl. 20.00
Tiny Boys späder på måndagsdeppet med lite gråtande rundgångar och diskodunk från det nya omtvistade albumet. Ingen går säker när Tiny Boys värmer upp inför den kommande tysklandturnén, ingen vet om Tiny Boys kommer komma hem helskinnade, så vi ser detta som ett adjö viftandes med en vit fuktig näsduk vid tågstationen.
Nej, här ska vi vända på normerna och bryta regler, måndag är lördag för oss som tycker att lite huvudvärk är ett lågt pris att betala för första klassens underhållning!

Recension från Zero: http://www.zeromagazine.nu/rec.asp?id=3316
Kika här: http://tinyboys.tumblr.com/



Tisdag 31/1, kl. 19.00. Jazz – Elin Larsson Group
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Elin Larsson kickar igång 2012 med en miniturné och stannar självklart till hos oss!

Elin Larsson – saxofoner, Kristian Persson – trombon, Henrik Hallberg – gitarr, Niklas Wennström – bas, Johan Käck - trummor




Onsdag 1/2 kl. 20.00. Fritz’s Corner med Frantic Sunday
Live 21.00 – DJ: Martina Myrsell

Det händer på scenen. Det händer mellan den vilda optimismen och det rakknivsvassa svänget. Det händer mellan disciplinen och manin. Det händer mellan den oförlösta musiken och de förlösta drömmarna. Frantic Sunday är först och främst ett liveband. Svett och passion värderas högt.
Frantic Sunday spelade tillsammans för första gången den sista söndagen i september 2008. Men det som började i liten skala på klubben Agaton i hemstaden Uppsala växte inom ett år till spelning på Sveriges största festival, debutgig i USA och recensenter från när och fjärran som strödde lovord över både livespelningar och inspelningar. Och publiken var lika entusiastisk.
En förhöjd livskänsla, ett oslagbart nu, en insikt om att det händer när publik och artist är ett. Det är den insikten som gör varje spelning med Frantic Sunday unik.

Lyssna här: www.myspace.com/franticsunday

Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/




Torsdag 2/2, kl. 21.00. STAIN & RAUBÆR
DJ’s kl. 21.00
STAIN & RAUBÆR lägger soundtracket till din vardag. Poprock, soul och electro. Den gotländska dj-duon spelar det som faller dem in och skapar ett skönt barhäng i en skön miljö.




Fredag 3/2, 17.00. Ulmox + Rocket Boy
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.

Därefter tar inga mindre än Rocket Boy över! Oskar Engström & Hampus Nordgren har lovat att visa sina absolut bästa skivtips, och spela allt från londonsound, electropop till kanske lite krautrock.



Lördag 4/2, 21.00 – Cave Cake
DJ från 21.00
Cave Cake förgyller kvällen med en salig blandning av svängig musik. Kan bli några osvängiga låtar också. Men blandas saligt, det ska det! Från kl. 21.
Förpeppa här: www.soundcloud.com/cavecake




Söndag 5/2, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.


VECKA 4, 24/1-29/1


Tisdag 24/1, kl. 19.00. Jazz – The Beginners
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
I en replokal i Skanstull, pågår en febril verksamhet. Här repas, övas och jammas det dagligen. Det är en ivrigt nyfiken och kreativ miljö som utvecklats till att bli något av ett andra hem för en stor del av Stockholms jazzmusiker. Här startades gruppen som döpt sig till The Beginners.
The Beginners består av fem musiker som alla är stilbildande i sin generation och återfinns i flera andra viktiga svenska jazzgrupper, och syns på scener världen över. Gruppen leds av Andreas Gidlund och Erik Söderlind som även skrivit och arrangerat all musik för bandet.
I september 2012 släpps debutskivan "Two Years Later", som är inspelad och mixad i anrika Atlantis studio i Stockholm.
Musiker:
Andreas Gidlund sax, Erik Söderlind gitarr, Martin Sjöstedt piano, Chris Montgomery trummor, Kristian Lind bas



Onsdag 25/1 kl. 20.00. Fritz’s Corner med Sea Lion
Live 21.00 – DJ’s: Annika & Olle
Sea Lion är Linn Österberg från Göteborg. Med sin elgitarr, underbart finstämda melodier och sin vackra röst skapar hon något alldeles unikt utan att vara krystad. Den drömska musiken ger oss gåshud och vi vet att Sea Lion snart kommer att vara ett namn på allas läppar.
Lyssna här: www.myspace.com/sealionofficial
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/



Torsdag 26/1, kl. 21.00. Flickpingis
Äntligen är Flickpingis tillbaka på Lilla Hotellbaren! FLICKPINGIS kör på en blandning av indie, soul och disco, eller all bra musik med en touch av Ebba och Didrik blandat med J-O Waldner.



Fredag 27/1, 17.00. Johan Netz + Andycap
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.
Kl. 21.30 tar Andycap över och spelar fram till 02!



Lördag 28/1, 21.00 – Belleville
DJ från 21.00
Mange och Nathan, Belleville, förgyller kvällen med musik från kl. 21!



Söndag 29/1, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.


VECKA 03, 16/1-22/1









Måndag 16/1, kl. 21.00 – Jimmy Blomberg
DJ kl. 21.00




Tisdag 17/1, kl. 19.00. Jazz – Roberto Tarenzi Trio (IT)
Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren
Redan som 19-åring spelade Tarenzi professionellt med ett av de främsta storbanden i Italien, Enrico Intra Big Band. Ett storband som genom åren haft gäster som Max Roach, Bobby Watson, Bob Brookmeyer för att nämna några.
Tarenzi är numera en av de mest eftertraktade pianisterna i Italien men får också tid över för sina egna projekt. Med hans trio får han utlopp för sin egensinniga fusion av samtida klassik musik, bebop och New Orelans-besläktade grooves.
Roberto Tarenzi – piano, Dario Deidda – bas, Roberto Pistolesi - trummor

“...Roberto is in my estimation one of the most talented pianists I have encountered over the past years. He is disciplined, knowledgeable about the jazz legacy, has great ears and most of all, a burning desire to be a great musician…”

- Dave Liebman





Onsdag 18/1 kl. 20.00. Fritz’s Corner med Magnus Ekelund & Stålet
Live 21.00 – DJ’s: Fritz’s Corner
Den 18:e januari får vi finbesök av Magnus Ekelund & Stålet. De släppte nog en av förra årets bättre svenska skivor, "Svart Flagg", så missa inte dem live nu! Som vanligt är det gratis entré och de står på scen vid 21:00.

Magnus Ekelund & Stålet
"Stállu. En figur ur den samiska mytologin. Från början beskriven som en enögd demon i svarta järnkläder. Senare som en trolliknande människoätare. Man berättade historier om honom för att skrämma barnen att inte springa för långt ut i skogen.
Man berättade om honom för mig.
Jag har samiskt ursprung, men jag vet inte vad det säger om mig eller har med det här att göra. Det är bara det att det är en så stor del av mig. Att jag bär med mig allt det där hela tiden. Och så är det ju för precis varenda människa som lever. Det är bara att bakgrunderna ser olika ut.
Söker man ett sammanhang, eller en röd tråd, så kan man välja att se det ur det perspektivet. Jag tror inte på blodsband eller släktskap, men jag tror att man i högsta grad består av sin uppväxt och omgivning. Jag är en produkt av allt jag ser och hör. Det finns ingen unik ådra som kommer inifrån. Och även om det kanske inte är något unikt påstående så är det ändå en tanke värd att tänka.
Att födas med språkets makt som uttryck är nästan uteslutande en gåva. Men är man uppvuxen i Jokkmokk så är det en normbrytande förbannelse. Det strider mot könsrollerna och en hel del annat. Fast det där är svårigheter som ligger bakom mig. Jag gjorde upp. Det är klart det har präglat mig.
Nu bor jag i Luleå. Jag bodde söderut några år men flyttade sedan upp igen.
Enligt ett program på Discovery lär Luleå ska vara byggt absolut sämst av alla städer i hela världen. Det är en bra utgångspunkt. Här sitter vi och är skeptiska. Folk pratar om London, Berlin och New York som någonting att uppleva. Som olika möjligheter till självförverkligande. Men känner man sig utanför och rotlös i den del av världen som man faktiskt kommer ifrån, hur ska man då kunna hitta något på andra sidan jordklotet? En fråga ställd i all sin ödmjukhet. Jag insinuerar något utan att egentligen veta.
Jag bor inte på andra sidan jordklotet.
Låten Norrbotten handlar om just det. Att ha köpt läget. Det är inte sämre här uppe än någon annanstans. Bara annorlunda. Att se sig själv slå från ett underdogperspektiv är naturligtvis gravt missbrukat och ingenting att skylta med. Men är det en sanning för mig så är det. Jag försöker inte göra mig till eller framstå som martyr. Det är bara så här det är.
Svart flagg. Titeln på albumet jag släpper i juli. Det är en signal inom motorsporten att man har gjort fel och genast måste avbryta sitt deltagande. Jag gillar den metaforen. Och ni kan med allra största säkerhet även associera den till andra saker. Gör det, för all del, om ni känner för det."
- Magnus Ekelund, maj 2011

Lyssna här: http://www.magnusekelund.se/




Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/





Torsdag 19/1, kl. 20.00. Lonely Girl
Live 20.30 – DJ: Per - The Mobile Homes.

Lonely Girl är bildat ur ett sammarbete mellan Isabelle Erkendal och Sami Sirviö.
Under 2011 färdigställdes det kommande albumet ”Frog the ball” i den legendariska Park Studion i Örby, Stockholm. Samtliga låtar skrevs av dom båda, och albumet har också producerats av Sami Sirviö. Ljudbilden andas Indiepop med elektroniska inslag, det låter mycket 90 tal, men med en mer modern ljudbild. Om man skulle tvingas jämföra med andra band så kan man dra vissa liknelser med band som The Stone Roses, Ash för att bara nämna några. Textmässigt är det en mörk syn som presenteras. Isabelle hämtar mycket inspiration från storheter som August Strindberg, Hjalmar Söderberg, Oscar Wilde och Ian Curtis.

Med Isabelle Erkendal 22 år (sång) Oscar Krook 21 år (bas) Theodor Arvidsson Kylin 21 år (Gitarr) Gustav Weber Vernét 21 år (gitarr/synth) och Sebastian Meyer 22 år (trummor) är nu bandet fulltaligt.

Nu repas det hårt för att under första delen av 2012 bege sig ut på vägarna.






Fredag 20/1, 17.00. Ulmox + Hej Våld!
DJ från 17.00
Våra residenter Johan Netz & Ulmox ackompanjerar fredagsminglets tisslande och glasens klingande med blåögd soul, solbränd funk, k-märkt gung och det där lilla extra.
Kl. 21.30 tar Hej Våld! över. De är ett Stockholmsbaserat kollektiv som DJar, arrangerar klubbar, producerar musik och skapar visuella konstverk. Kom och fredagshäng, det blir trevligt!




Lördag 21/1, 21.00 – Chad och Matsi (The Originals)
DJ från 21.00
Denna lördag har vi finbesök av Chad och Matsi, som även kallar sig The Originals.





Söndag 22/1, kl. 22.00. Söndagshäng
DJ från 22.00
Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.


VECKA 2, 9/1-15/1


Måndag 9/1, kl. 20.00. Psychic Stunts + The Fiery Piano

Live 20.00 – DJ's: On Our Honeymoon

Den 9 januari 2012 släpper Psychic Stunts sin nya singel ”I Don’t Have Facebook” – en svängig bekännelse om hur svårt det är att nå fram till den man söker – om man inte har ett konto på Facebook. Häng med och fira på Lilla Hotellbaren! Psychic Stunts kommer att spela live och det gör även The Fiery Piano.

Lyssna in dig här: Psychic Stunts http://onourhoneymoon.se/artister/psychic-stunts/

The Fiery Piano
http://thefierypiano.com/ Facebook: http://www.facebook.com/#!/events/299057856795581/



Tisdag 10/1, kl. 19.00. Jazz – Axis Quintet (US, IT)

Live 20.30 – DJ 19.00: Thomas Wingren

Njut av högklassiga konserter när gräddan av jazzmusiker samlas i Lilla Hotellbaren på Malmen. Inriktningen är oförutsägbar och utmanande, stämningen varm och avslappnad. Ryktet har redan nått långt utanför landets gränser och klubben gästas kontinuerligt av spännande internationella akter. Välkommen till en av Sveriges främsta scener för samtida improvisationsmusik, varje tisdag från 19:00.
Ikväll, Axis Quintet med: Michael Rosen – sax, Daniele Titarelli – sax, Greg Burk – piano, Francesco Ponticelli – bas, Adam Pache – trummor





Onsdag 11/1, kl. 20.00. Fritz's Corner med The Whendays
Live 21.00 – DJ’s: Space Blues (US)

Första livedatumet för Fritz's Corner 2012 bjuder på ett av våra nya favoritband från förra året. The Whendays kommer på besök till Lilla Hotellbaren den 11:e januari. Gratis entré och de står på scen runt niotiden.
The Whendays är en ny svensk/amerikansk duo bestående av Simon och Serge som träffades under inspelningen David Finchers "Män som hatar kvinnor". Tillsammans gör de mörk och atmosfärisk elektropop. Nya EPn släpptes i höstas av fina Cacine Records (Selebrities, Chad Valley, World Tour).


Lyssna här: http://soundcloud.com/thewhendays
Facebook: http://www.facebook.com/#!/events/274621179257820/
Se schema för fler roliga spelningar här: http://www.fritzscorner.se/




Torsdag 12/1, kl. 19.00. Club Nuggets med Lucky Tubb & The Modern Day Troubadours

Live
20.00 – DJ’s: Club Nuggets
Club Nuggets är Stockholms enda riktiga klubb för country, bluegrass, blues, soul och roots.

Som brorson till den legendariske honkytonksångaren Ernest Tubb har Club Nuggets-gästen den 12 januari givetvis ett arv att förvalta. Vilket han också gör, med mycket passion, respekt för sitt släktskap och så mycket integritet att hälften vore nog. Faktum är att Lucky Tubb kanske är den artist i den innersta kretsen av nutidens countrykultur (alltså den som består av folk som inte behöver posera eller leka stöddiga för att hävda sig, helt enkelt eftersom de är söner, döttrar eller andra avkommor från musikens grundare) som hanterar sitt arv mer tjurskalligt än någon annan.

Med en närmast benhård ovilja att anpassa sig till moderna tider penslar han i stället fram western swing-musik som inte låter en dag yngre än 1950. Han släpper sina skivor på eget bolag, inte för att ingen annan är intresserad, utan för att han inte litar på någon, för att han vill ha full kontroll på egen hand. Ett talande exempel är när han stack sitt senaste album "Del Gaucho" i händerna på The Triggerman (mannen bakom det förnämliga webbzinet Saving Country Music) under årets Muddy Roots Festival i Tennessee. Triggerman blev förstås glad, och frågade när albumet släpps. "Now", svarade Lucky Tubb och hoppade in i sin minibuss för att hetsa vidare till nästa gig.

Skivan? Ja, den kan du leta efter i din lokala skivaffär eller på Spotify tills du förmultnar. I stället får du snällt komma till giget för att inhandla, alternativt beställa från Luckys hemsida (lonestarmusic.com). Det är de enda alternativen.
Precis sådan är han, denne egendomligt egensinnige man, och vi är som ni förstår så stolta att vi nästan briserar över att han valt att peta in en Club Nuggets-spelning under sin Europa-turné i januari.
Missa för allt i världen inte chansen att se honom!

Före och efter giget kommer Ramblin' Veronica, Shitkickin' Mats och Stonewall Josefsson att snurra alla tiders bästa kånntry, blandat med några slevar av blues, bluegrass och soul for good measure.

Facebook: http://www.facebook.com/#!/events/256486024404756/



Fredag 13/1, 17.00. Johan Netz + Patti
DJ från 17.00
Våra residents Johan Netz & Ulmox turas om bakom skivspelarna och bjuder på soul, dans och funk som flitigt blandas med Indie pop, Rock, New Wave, Synth, Easy listening och Pop. Varje fredag mellan 17 och 21.30 hittar ni någon av herrarna bakom skivspelarna, ikväll Johan Netz.
Därefter tar DJ Patti över och spelar till 02!



Lördag 14/1, 21.00 – Electrify Me

DJ från 21.00

Electrify Me är en klubb som huserat på Malmen i drygt ett år. De spelar en blandning av Nu Dance, Indie Disco, Bit Pop, Dubstep, House, Electro och allt annat som är medvetet nedsamplat till 8 bitar.

Lyssna och kika här: www.electrifyme.se



Söndag 15/1, kl. 22.00. Söndagshäng

DJ från 22.00

Söndagarna i Lilla Hotellbaren slår aldrig fel. Spela sällskapsspel, lyssna på bra musik, drick en Sierra Nevada Pale Ale eller vatten och ät god mat från vår barmeny.